30 Ekim 2008 Perşembe

Dökme demir tencere ve tavalarımı temizlemek kolay mıdır ve nasıl temizlemeliyim?

Siyah emaye tabakasının çok özel bir yapısı vardır ve küçük gözeneklere sahiptir.Bu yapı yapışma ve dibinin tutmasının önüne geçerken aynı zamanda temizlemeyi de kolaylaştırır.Ancak bu tabakanın bir tür cam olduğunu unutmamalısınız ve ısı farklılıklarından eşyanızı korumalısınız.

Temizlemek için en uygun çözümler şunlardır;
ilk çözüm;
-Pişirme işlemi bittikten sonra tava/tencerenize sıcak su ekleyip bir kenarda 30 dk kadar bekletin.Daha sonra suyunu dökün ve yumuşak bir bulaşık fırçası ile hafifçe fırçalayın.
-Bu aşamada gerekiyorsa beyazlatıcı içermeyen bulaşık deterjanı ekleyip işlemi tekrar edebilirsiniz.

ikinci çözüm;
-Sıcak tava/tencerenizi kendiliğinden soğuması için bir kenarda bırakın.
-Soğuyan tava/tencereye su ekleyin ve ocağın üzerine alıp su hafifçe ısınıncaya kadar ısıtın.
-Sıcak su dolu olarak 5 dk bekletin ,içindeki sıcak suyu dökün ve bulaşık fırçası ile fırçalayın.
-Gerekli ise bulaşık deterjanı ve biraz sıcak su ekleyip yeniden yumuşak fırça ile temizleyin.

Dikkat! Önemli!
-Sıcak tava ya da tencereye direkt olarak soğuk su koymayınız.Ani ısı farklılığı emaye tabakasına zarar verebilir.

Hiç yorum yok: