17 Ağustos 2008 Pazar

Dökme demir mutfak eşyalarında neden tercih edilen bir malzemedir?

Dökme demir (ing.cast iron) mutfak esyası üretiminde tercih edilen maddelerden biridir.

Çünkü zehirli madde içermez,yüksek derecedeki ısıya dayaniklidir , ısıyı çok iyi bir sekilde iletir ve dagıtır,sekil verilmesi kolaydır.

Yüksek ısıya dayanıklı olması nedeniyle kızartma,sote yapmak için çok uygundur.Ayrıca ısıyı uzun süre muhafaza etmesi ve eşit bir sekilde tüm yüzeye dağıtması nedeniyle yavaş ve uzun süreli pişirme gerektiren yemekler (baklagiller,etli yemekler vb…) için idealdir.

Dökme demirden üretilmis tava ve tencereler hem ocak üzerinde hem de fırında kullanılabildigi için bazı tarifler için mükemmel bir tercihtir.Örnegin önce ocak üzerinde dış yüzeyi kahverengilestirildikten sonra fırında pişirilen biftek ve pirzola gibi.

Dökme demir mutfak esyaları ya ham olarak bırakılmış veya koruyucu tabaka ile kaplanmıştır.

Hiç yorum yok: