17 Ağustos 2008 Pazar

Izgara tavada nasıl pişirmeliyiz?

-Tavaya eti koymadan once tavayı iyice ısıtın.Isınmış tavaya yiyeceği koyun.
-Et pisirirken ayrica yag kullanmaniza gerek yoktur.Etin kendi yagi yeterli olacaktir.Et pisince kendiliginden tavadan ayrilacak ve oluklar nedeniyle yapismayacaktir.
-Ancak pismemisse et tavadan ayrilmaz.Bu nedenle yapisti diye maşayla zorlamayin.
-Sebze,yağsız tavuk ya da balık pişirecekseniz bir fırça ile tüm yüzeyine sıvıyağ ya da tereyağ sürebilirsiniz.
-Una bulanmış balık,ekmek içi içeren köfteler vb... ızgarada pişirmek için uygun değildir.
-Izgara tavanız kızartma yapmak için tasarlanmamıştır.Bunun için Fontignac markalı kızartma tavamızı kullanmanızı öneriririz.

Dökme demir ızgarada pişirmeyle ilgili venuslezzeti.blogspot.com u ziyaret edebilirsiniz

Hiç yorum yok: