17 Ağustos 2008 Pazar

Dökme demir ızgara tavaların özellikleri nelerdir?

Dökme demir ızgara tavaların yüzeyinde derin oluklar vardır.Bu oluklar sayesinde etleriniz tavaya yapışmaz ayrıca üzerinde dekoratif izler oluşturmanızı da sağlar.Dökme demir yüksek derecedeki ısılara dayanıklı ve tüm yüzeyi eşit ısınan ve kısık ateşte bile yüksek ısısını muhafaza edebilen bir malzemedir.Bu sayede etleriniz kısa sürede ve mükemmel şekilde pişirebilirsiniz.Ayrıca dökme demir ızgara tavada pişen etlerde mangalda pişirilmişe benzer bir tat elde edersiniz.
Ağırlık açısından diğer malzemelerle bir karşılaştırma yapabilmeniz için örnek vermek gerekirse
Fontignac 24*24 cm lik küçük kare ızgara tava 2 kg dir.
Staub yuvarlak XO ızgara 2.6 kg ,Staub kare Amerikan Izgara tava ise tam 5 kg dır.
Oysa hafif ve yüksek ısıyı muhafaza edemeyen diğer tavalarda etiniz tavanın ısısını başlangıçta düşürecek sonra yavaş yavaş tava tekrar ısınacaktır.Bu sırada da etinizin kendi yağı ve lezzetli özsuyu eriyip akıp gidecektir.Piştiğinde yavan,sert ve kuru bir parça ete dönüşecektir.

Hiç yorum yok: