11 Kasım 2008 Salı

Dana transatlantik



1 kg tek parça dana eti
150 gr jambon
1 litre süt
20 gr un
50 gr tereyağ
3 yemek kaşığı su
tuz
1 yemek kaşığı tane karabiber

-Karabiberleri irice dövün.
-Eti tuz ve karabiber ile iyice ovun ,tatlandırın.
-Dökme demir tencereyi ısıtın ve tereyağı ekleyin.
-Eti 10 dk kadar tereyağında kahverengileştirin.
-Jambonu irice doğrayın ve etin üzerine ekleyin.
-Sütü tencereye ekleyin.Etin yarısına kadar sütün içinde kalmasına dikkat edin.
-Kapağını kapatın ve 2 saat kısık ateşte pişirin.
-Eti tencereden çıkarıp büyük bir servis tabağına alın.
-Unu 3 yemek kaşığı suyun içinde eritin ve tenceredeki sıvıya ekleyip pişirerek sosu hazırlayın.
-Etin üzerine sıcak sosu dökün ve fırında patates veya püre ile servis yapın.

Hiç yorum yok: