12 Kasım 2008 Çarşamba

Tuzlu pankek



200 gr esmer un veya t.buğday unu
50 gr un
1 yumurta
30 gr tereyağ
1/2 litre su
tuz

-Her iki unu ,tuz ve yumurtayı karıştırın.
-Tereyağını eritin ve yavaş yavaş unlu karışımla karıştırın.
-Karışım krema kıvamına gelinceye kadar su ekleyin.
-2 saat kadar hamuru dinlenmeye bırakın.
-Krep tavasını ısıtın.Biraz tereyağ ekleyip eritin.
-Bir ölçü hamuru sıcak tavaya koyun ve hamuru yaymak için ahşap silindiri kullanın.
-Kahverengileşip ,pişince diğer tarafını spatula ile çevirin.
-Her iki yüzeyi de pişince sıcak olarak tutun ve diğer pankekleri de aynı şekilde pişirin.
-Yumurta,jambon,peynir veya tereyağ ile servis yapın.

-Ahşap silindir ve spatula, krep ve pankek tavası ile birlikte verilmektedir.

Hiç yorum yok: