11 Kasım 2008 Salı

Fransız Köy usulü tavuk

2 kg luk bir adet tavuk
250 gr jambon veya çemensiz pastırma
5 adet biber
5 adet domates
2 adet soğan
5 adet sarmısak
5 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
1 tatlı kaşığı tane karabiber

-Tavuğu 12 parçaya bölün.Parçaları kurulayın ve tuz ve iri çekilmiş karabiber ile tatlandırın.
-Dökme demir tencereyi ısıtın.3 yemek kaşığı sıvıyağı ekleyin.
-Tavukları sıra ile tencerede kahverengileştirin.
-Biraz daha tuz ve karabiber ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve 15 dk kısık ateşte pişirin.
-Soğanları soyun ve ince dilimleyin.Domatesleri soyun,çekirdeklerini çıkarın ve küçük doğrayın.
-Tavukları tencereden alın bir kenarda sıcak olarak bekletin.
-2 yemek kaşığı sıvıyağı tencereye ekleyin ve soğanları 10 dk kadar kısık ateşte soteleyin.
-Domatesleri ekleyin ,tuz ve karabiber ile tatlandırıp kapağını kapatın ve 15 dk pişirin.
-Domates sosunu tencereden alın ve bir kenarda sıcak olarak bekletin.
-Sarmısakları soyun ve küçük doğrayın.
-Tencerede sarmısakları soteleyin ve hemen sonrasında tavukları ekleyin.
-Biberlerin çekirdeklerini çıkarın ve irice doğrayıp tencereye ekleyin.
-Jambonu dilimleyin ve tencereye ekleyip kapağını kapatıp 20 dk pişirin.
-Sıcak domates sosunu servis tabağının ortasına koyup üzerine tavuk , jambon ve biber yerleştirip servis yapın.

Hiç yorum yok: