11 Kasım 2008 Salı

Elma gratin



Tam mevsimindeyiz.Elmalarla yapılabilecek farklı ve lezzetli bir tatlı seçeneği.

Malzemeler;

2 adet golden elma
10 gr kuru üzüm
30 gr un
45 gr kahverengi şeker -ince çekilmiş-
30 gr tereyağ

Kuru üzümleri 10 dk kadar soğuk suyun içinde bekletin.
Un ve şekeri bir kabın içinde karıştırın.
Küp kesilmiş tereyağı unlu karışıma ekleyin ve küçük parçalar kalıncaya kadar karıştırın.
Elmaları soyun ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın.2 cm lik parçalara bölün.
XO Küçük tencereyi tereyağı ile yağlayın elmaları yerleştirin.
Kuru üzümleri süzün ve kağıt havlu ile kurulayın.
Üzümleri elmaların üzerine serpiştirin.
Unlu karışımı üzerine eleyin ve önceden ısıtılmış 200 C lik fırında 10 dk pişirin.
Isıyı 180 C ye düşürün ve 10 dk daha pişirin.
Ilık olarak yanında krema veya dondurma ile servis yapın.

Hiç yorum yok: